Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση ενός συναγερμού περιλαμβάνει την εγκατάσταση των εξαρτημάτων του (κεντρική πλακέτα, πληκτρολόγιο, ανιχνευτές, παγίδες, σειρήνα κλπ), τον προγραμματισμό τους και την καλωδίωση (εφόσον δεν υπάρχει).

Η εγκατάσταση των εξαρτημάτων ενός συναγερμού και ο προγραμματισμός του πρέπει να γίνεται από εγκαταστάτη με τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να γίνει σωστά. Σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε ο συναγερμός του να δίνει π.χ. ψευδείς ενεργοποιήσεις (να χτυπάει η σειρήνα χωρίς λόγο) ή να μην χτυπήσει σε περίπτωση παραβίασης!

Η καλωδίωση ενός συναγερμού γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:

- Καλωδίωση με εξωτερικό κολλητό καλώδιο κατά μήκος των σοβατεπί του σπιτιού σας.

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι η πιο οικονομική, το καλώδιο είναι πολύ λεπτό – δεν παρατηρείται εύκολα με το μάτι – και δεν δημιουργείται σκόνη κατά την εγκατάσταση. Έχει το μειονέκτημα ότι με τον καιρό και αναλόγως της ζέστης υπάρχει πιθανότητα σε κάποια σημεία το καλώδιο να ξεκολλήσει.

- Καλωδίωση με τοποθέτηση καναλιών.

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι εμφανίσιμη, δεν δημιουργείται σκόνη κατά την εγκατάσταση, αλλά έχει αυξημένο κόστος σε σχέση με την πρώτη επιλογή. Αυτό ισχύει λόγω του επιπλέον κόστους των υλικών και της αυξημένης εργασίας.

- Καλωδίωση με σκάψιμο και χωνευτό καλώδιο στον τοίχο.

Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι η πιο εμφανίσιμη (μετά από το σοβάντισμα-βάψιμο δεν φαίνονται καθόλου τα καλώδια), αλλά δημιουργείται σκόνη κατά την εγκατάσταση και είναι η πιο ακριβή από τις άλλες μεθόδους. Έχει δηλαδή το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά το μεγαλύτερο κόστος.

 

 Ενδεικτικά κόστη καλωδίωσης (με κολλητό καλώδιο κατά μήκος των σοβατεπί):

  • Σπίτι έως 100τ.μ. – από 150€
  • Σπίτι 100τ.μ. έως 150τ.μ. – από 230€
  • Μεζονέτα έως 100τ.μ. – από 200€
  • Μεζονέτα 100τ.μ. έως 150τ.μ. – από 280€
  • Κατάστημα έως 100τ.μ. – από 130€

Οι τιμές ισχύουν για εγκαταστάσεις εντός Αττικής και ΔΕΝ περιλαμβανουν ΦΠΑ. Για σωστή κοστολόγηση απαιτείται εκτίμηση με επίσκεψη στο χώρο σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια ΔΩΡΕΑΝ μελέτη του χώρου σας.